Благородна кауза беляза Коледния бал на ротарианците в Панагюрище

Хуманитарен проект, свързан с профилактика на диабета за учениците от общините Панагюрище и Стрелча, както и за изследване на простатата на мъже над 50 години в гр. Панагюрище, такава бе каузата на тазгодишния благотворителен Коледен бал, организиран от „Ротари клуб”- Панагюрище. Събраната сума възлиза на около 7 000 лева. Сред големите дарители бяха „Оптикоелектрон Груп” АД, „Бунай”АД, Димитър Димитров и кметският екип на община Панагюрище.

Събитието се състоя на 15 декември, в ресторант „Каменград” и по традиция  започна с ротарианската молитва, последвана от българския химн и химна на Ротари.

Гости на ротарианци в празничната вечер бяха председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник кметът Галина Матанова, представители на Ротари клуб – Пазарджик, Лайънс клуб – Панагюрище и Сдружението на предприемачите-Панагюрище.

„До скоро си мислех, че ротарианството е преди всичко приятелство. Всъщност, вече разбрах, че истинското ротарианство е да правиш добро, но не добро, за което да очакваш похвали и благодарности, не даже и добро, оставащо незабелязано, а добро, което знаеш, че няма как да остане ненаказано, и въпреки това да го правиш. Ето това за мен е Ротари: Прави добро и си носи последствията”, каза в приветствието си президентът на „Ротари клуб”- Панагюрище Нистор Хаинов.

По повод 20-годишнината от създаването на „Ротари клуб”- Панагюрище, основателите Красимир Немигенчев, Йордан Йорданов, Ясен Христов и Христо Чочев бяха удостоени с плакети за заслуги.

 

Поздрав към ротарианци отправиха председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, част от гостите на събитието.

В благотворителния търг участваха 6 предмета, дарени от ротарианци и техни приятели, сред които нож, станал собственост на Илия Анчев, бутилка вино, изрисувана от младата художничка Анастасия Лулчева, закупена от градоначалника Белишки, две картини на художника Нистор Хаинов, закупени от Ясен Христов и г-н Гърбешков, комплект колие, обици и пръстен, изработени от главния еколог на „Асарел Медет”АД Мариела Джиджинкова, закупени от Илия Динев и флашка, събрала в себе си историята на Ротари движението в Панагюрище, която стана собственост на Димитриус Каратанасис.

Имаше Коледен базар с ръчно изработени артикули, както и празнична томбола.

Шаржове, нарисувани от президента на „Ротари клуб”- Панагюрище,  художника Нистор Хаинов по време на бала, бяха закупени от хората, разпознали се на тях.

За доброто настроение на присъстващите на бала допринесоха със своите изпълнения младите панагюрски таланти Цветалина Шопова и Виктория Манева.

Младата и талантлива панагюрска поп певица  Донна Бангьозова украси с гласа и присъствието си благотворителното събитие.

Водеща на празничната вечер беше актрисата Василка Сугарева, а специален гост на ротарианци беше добрият Дядо Коледа, който лично раздаде наградите на късметлиите от томболата. Музикалните желания изпълняваше ротарианецът DJ  Николай Мелин. Имаше танци и добро настроение в изобилие.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn