Благотворителен бал в подкрепа на деца, преборили рака, организират днес Общински ученически парламент и БМЧК-Панагюрище

Благотворителен бал в подкрепа на деца, преборили рака, организират Общински ученически парламент при ЦПЛР и БМЧК-Панагюрище. Събитието ще се състои днес, 15-ти февруари, Международния ден на децата, болни от рак, в ресторант „Виктория”, от 18:00 часа. Кувертът е с цена 20 лева, ще бъдат поставени кутии за дарения, ще се проведе и благотворителен търг предимно на рисунки и предмети, изработени от деца, томбола.

В програмата на вечерта ще вземат участие млади панагюрски таланти и техните преподаватели, както и танцьорите от ФНТ”Средногорска жарава”.

Събраните средства ще бъдат дарени за тренировъчни и спортни лагери на българчета, преборили рака и покриване на разходи за участието им на световната олимпиада „Игри за победители“ в Москва. Кампанията е подкрепена от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ и маратонеца Красимир Георгиев, който бяга на пътека 36 часа, без да спре, в подкрепа на същата кауза.

В България средно за година от рак се разболяват между 100 и 150 деца, които са от новородени до 18 годишни младежи. Въпреки трудностите, страдащите от онкозаболявания деца са смели и се борят. Детският кураж обаче понякога се нуждае от подкрепа от света на възрастните, а именно от средства.

„Бъдете част от каузата ни”, призовават младите парламентаристи и доброволците червенокръстци, и  се надяват благородното им начинание да получи подкрепа от бизнеса, благотворителни организации и цялата панагюрска общественост.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn