Благотворителен концерт под надслов „Спирала на живота“ представиха днес бончевци

СУ „Нешо Бончев” отбеляза Световния ден за опазване на околната среда с благотворителен концерт днес, в голямата зала на Театър Дом – паметник. Вечерта носеше името на проекта за природен център „Спирала на живота“ в СУ „Нешо Бончев“. „Центърът ще построим заедно с основния донор Фондация Америка за България и със спомоществувателството на всички граждани на Панагюрище, които са готови да ни подадат ръка в името на децата и тяхното качествено образование по природни науки”, споделиха преди събитието бончевци . Спиралата в живота можем да я открием навсякъде около нас. Тя олицетворява вечното изменение , развитието на всичко в света се извършва спираловидно. Символиката и е свързана с развитието и еволюцията . С всяко завъртане завършва един цикъл и започва друг. Спиралата е пътуването на живота !

Със своите изпълнения участниците в концерта превърнаха публиката в част от своята спирала, онази, която се ражда отмагията на танца и музиката, и която е важна, незаменима част от спиралата на живота. На сцената се изявиха: Представителен мажоретен състав при СУ”Нешо Бончев” с ръководител Мария Бензарова, възпитаниците на музикалния педагог Нона Немигенчева – Габриела Шкодрева, Виктория Манева, Евгения Ангелова и Николай Дерменджиев, Цветалина Шопова, ВГ”Шанс”, с ръководител Иван Иванов.Танцьорите на хореографа Мария Бензарова от ТК”Луда Яна”- Панагюрище и ТС”Бътава”, с. Бъта. Атрактивната презентацията бе дело на Снежина Машева.

DSC05291 DSC05296 DSC05305 DSC05310 DSC05317 DSC05323 DSC05333 DSC05335 DSC05342 DSC05344 DSC05351 DSC05359 DSC05368 DSC05374

Цената на билета за спектакъла беше 2 лева, но всеки, желаещ да помогне, можеше да дари финансови средства според възможностите си. Събраните средства ще бъдат вложени за изграждането на природен център „Спирала на живота“, който ще заработи в СУ „Нешо Бончев“ в началото на учебната 2017/2018 година. Целта на проекта е създаването на благоприятна, модерна среда за обучение по природни науки.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn