Благотворителната хоротека в Панагюрище събра близо 7500 лева за лечението на Цвети /видео/

Около два часа десетки танцьори се хванаха за ръце и обединиха енергия, като танцуваха под съпровода на народна музика в благотворителната хоротека, организирана от Танцова школа „Балканджии“, с ръководител Петър Немски.

 

Това се случи днес, 7 февруари в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище, където се изви най-пъстрото и дълго благотворително хоро. Инициативата под мотото „Хоро за Цвети“ събра 7474.50 лева за лечението на 30-годишната Цветина Грамова, ръководител на Школа “Средногорци” – гр. Пирдоп, съобщиха организаторите. В началото на тази година лекарите й поставят диагнозата множествена склероза. Близки на Цвети разбират за лечение със стволови клетки в Русия. Подават документи в болничното заведение в Москва и на 19.01.2024 г. получават отговор, от който разбират, че документите й са разгледани и има възможност да постъпи за лечение още през месец април тази година. За това лечение са необходими 105 000 лв.

Благотворителната хоротека се реализира в партньорство с община Панагюрище. Кметът Желязко Гагов лично поздрави участниците в хоротеката. Освен представители на танцовите школи и състави от Панагюрище, Стрелча и Пирдоп, много жители на града се потопиха в емоцията на българското хоро.

Организаторите благодарят на всички участници в събитието.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn