Близо 300 изпълнители от 25 населени места са заявили участие в „Родолюбие 2021“

През май в Панагюрище ще се проведе 16-ото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен

На 15 и 16 май 2021 година в Панагюрище ще се проведе XVI-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2021“. 293 изпълнители от 25 населени места – Берковица, Белово, Белица, Варна, Белозем, Велико Търново, Горна Оряховица, Казанлък, Карлово, Кюстендил, Ловеч, Мездра, Монтана, Панагюрище, Пещера, Пловдив, Русе, София, Сопот, Стара Загора, Сливница, Смолян, Хисаря, Тутракан и Търговище  ще изпълняват български песни с патриотична насоченост.
В конкурсната програма участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи:
I-ва възрастова група – от I до IV клас;
II-ра възрастова група – от V до VII клас;
III-та възрастова група – от VIII до XII клас.
Общо 116 са получените заявки за индивидуални изпълнения, от които 51 – първа възрастова група, 41 – втора възрастова група и 24 – трета възрастова група. Получените заявки за изпълнения на вокални групи са 17, като от тях 8 – първа възрастова група, 6 – втора възрастова група и 3 – трета възрастова група. Получените заявки за вокални дуети са 9, от които 4 – първа възрастова група, 2 – втора възрастова група и 3 – трета възрастова група.
В конкурсната програма индивидуалните изпълнители и вокалните формации ще участват с по две песни. Първата песен задължително трябва да бъде с патриотично съдържание, а втората песен може да бъде патриотична или забавна.
Изпълненията ще бъдат оценявани от професионално жури и детско жури. Те ще оценяват подбора на репертоара (съобразно възрастта), интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация.
За победители в конкурса са осигурени следните награди:

  • Специална награда „Живият пламък“;
  • Дипломи, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формация за I, II и III място за всяка възрастова група;
  • Награда на Община Панагюрище;
  • Награда на детското жури;
  • Награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева – изявен учител по музика от град Панагюрище;
  • Награда за сценична реализация;
  • Награди на институции, фондации и фирми.

Организатори на XVI-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2021“ са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.
Фестивалът е включен в Националния календар за изявите по интереси на Министерство на образованието и науката за 2020/2021 година. Посветен е на 145-та годишнина от избухването на Априлското въстание.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn