Близо 600 служители на МВР ще следят за нормалното протичане на изборния ден в област Пазарджик

Предприети са редица дейности и комплекс от мерки за подготовката и осигуряване на нормалното протичане на местните избори на територията на област Пазарджик.

Този процес тече в ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик от почти един месец. Близо 600 служители на Министерството на вътрешните работи ще следят за нормалното протичане на изборния ден в региона, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, както и групи за осъществяване на ефективен информационен обмен с окръжната и районните прокуратури в областта. Проведоха се срещи с представители на ЦИК, ОИК, областната и общинските администрации, както и с останалите органи имащи отношение към изборния процес, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Доставени са всички бюлетини и изборни материали до 12-те ОИК, като транспортирането им от столицата до Пазарджик, а от там до всички общински центрове е извършено под непрекъсната полицейска охрана. На 26 октомври /събота/ отново под полицейски ескорт всички изборни материали ще бъдат транспортирани и доставени в изборните секции. В гр. Пазарджик на 26 октомври за времето от 12.30ч. до 18.00ч. ще бъде преустановено движението на МПС на бул. „България” в участъка пред сградата на общинската администрация. Подобно ограничение е предвидено и за 27 октомври /неделя/ за времето от 20.00ч. до когато е необходимо. Аналогични мерки са предвидени и за останалите общински центрове, в районите където са разположени общинските избирателни комисии.

Припомняме, че по време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

 

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище е създъдена организация с цел съдействие на гражданите от областта да упражнят правото си на глас в деня на изборите.

 

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn