Бончевци заедно в благотворителна инициатива

Тридневният коледен благотворителен базар на бончевци се превърна в истинско събитие за родители, ученици и учители, съобщиха от екип „Журналисти в действие” при СУ „Нешо Бончев”. Всички се включиха с желание и нетърпение в подготовката и реализирането на амбициозната инициатива.

bazar n7

От понеделник до сряда на последната учебна декемврийска седмица, през междучасията, фоайето на 1 етаж в СУ „Нешо Бончев” беше най-пъстрото, шумно, весело и предпочитано място на отдих в цялото училище. Усмихнати родители и ученици продаваха и купуваха своите сладки и солени изкушения, сувенири и картички на символични цени, подпомагани от учителите. Всички заедно успяха да съберат сумата от 1030 лв., която преди Коледните празници ще бъде дарена на осем ученици в неравностойно положение от СУ „Нешо Бончев”. Семейните рецепти на всички продадени ястия на базара се бъдат публикувани.

bazar n3

Инициативата е поредна дейност от проект „Едно училище за всички”, осъществяван с подкрепата на Център за приобщаващо образование – София. Благотворителността продължава и извън рамките на училището – в съботния 23-ти декември ученици и учители ще подредят малък учителски благотворителен базар на площад „20-ти април”, за да подарят лъч светлина на Дневния център за възрастни хора в нашия град.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn