Бончевци казаха своето „НЕ“ на насилието чрез различни инициативи в Деня на розовата фланелка

На 28 февруари, Деня на розовата фланелка, за седма поредна година бончевци казаха своето „НЕ“ на насилието чрез различни инициативи, съобщиха от екип „Журналисти в действие“ в СУ„Нешо Бончев“. По идея на Ученическия съвет и на педагогическия съветник в училището Илиана Александрова розови фланелки бяха раздадени на учениците с призив „Не на тормоза в училище“, а някои от тях поставиха като акцент в облеклото си на този ден розовия цвят.

В учебните часове бе обсъдена темата за насилието с кратка беседа, която насочи вниманието към това какво е тормоз и към кого можем да се обърнат за помощ.

В часа на класа всички изработиха постери с послания и рисунки срещу агресията сред младежите, които ще бъдат поставени по коридорите на училището. Дърво на приятелството украси първия етаж. Доброволци посещаваха часовете като „пощальони на доброто“. В специална кутия ученици и учители пускаха своите извинения и пожелания към близки хора, а желаещите имаха възможност да напишат свое послание на общ постер.

Психолозите съветват, че девиантните прояви, изразени в неприемливи поведенчески и вербални модели, водят до трайно негативни последици в развитието на детската личност. Причините за агресивно поведение на учениците са много и разнообразни, но нека да погледнем на тях като зов за помощ. Ученици и учители в СУ„Нешо Бончев“ са единодушни, че насилието няма място сред тях.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn