Бончевци организираха Великденски благотворителен базар под мотото „От родители и деца за възрастните“

На 27-ми март, в очакване на най-светлия християнски празник Възкресение Христово, в СУ «Нешо Бончев» беше организиран Великденски базар под мотото „От родители и деца за възрастните“, съобщиха от екип „Журналисти в действие” при училището.

В тази инициатива  се включиха групите за занимания по интереси: „Малките предприемачи в действие” от IIа клас с ръководител г-жа Мария Добрева, „Сръчковци” от IIв с ръководител г-жа Гергана Милска и учениците на г-жа Неделка Гойчилова от IIб клас, подкрепени от активното участие на родителите.

Сръчните ръце на малки и големи сътвориха поредните прекрасни изделия – сувенири, лакомства и украси за празника. С една  част от събраните средства беше закупена вкусна почерпка за Дневен център за възрастни хора с увреждания “Св. Св. Козма и Дамян”, а друга част ще бъде дарена на изявени възпитаници на СУ „Н. Бончев“.

Великденският благотворителен базар на бончевци е поредна инициатива от проект „Едно училище за всички“, реализиран с подкрепата на Център за приобщаващо образование.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn