Бончевци отбелязаха Международния ден на влажните зони с различни инициативи

Екоклубовете в СУ „Нешо Бончев“, членовете на Младежки воден парламенти учителите Иванка Талева и Мариела Варадинова организираха различни инициативи, за да привлекат вниманието на учениците на 2-ри февруари, съобщиха от екип „Журналисти в действие“ в училището.

В последния ден от първия учебен срок бончевци се включиха в отбелязването на Международния ден на влажните зони. През тази година световното честване е под мотото “Влажните зони за устойчиво градско развитие-градските влажни зони, правещи градовете обитаеми”. Учениците и учителите, занимаващи се повече с природни науки, имат достатъчно информация по темата. Останалите обаче не са информирани какво точно представляват влажните зони и защо им се обръща внимание в световен мащаб. Това бе причината на 2-ри февруари инициативни екоактивисти от  училището да проведат информационно-образователна кампания през междучасията.

Учениците от 8 и 9 кл. превеждаха в часовете по английски език плакати на Световната кампания, предложени от Рамсарската конвенция(международно споразумение за влажните зони). На малките ученици бяха представени образователни видео материали – “Да се запознаем с влажните зони” и “Защо е важно да опазваме и възстановяваме влажните зони в близост до градовете”.

Своята съпричастност към екопроблема малките художници показаха с изработване на индивидуални и групови проекти “Да бъдем съпричастни!” /оцветяване на изображения по избор/.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn