Бончевци показаха знания в състезанието по спелуване на английски език „Spelling bee“

На 25 февруари в СУ „Нешо Бончев“ се проведе ежегодното състезание по спелуване на английски език „Spelling bee“, съобщи  Ваня Манчорова, старши учител в училището. В надпреварата участваха 12 деца от 4б и 4в класове.
За да разсеят напрежението у участниците, техните учителки Ваня Манчорова и Кристина Чоролеева бяха подготвили кратка забавна пограма. Започнаха с мисълта на Карл Велики „Да знаеш чужд език, е като да имаш втора душа!“ и децата доказаха, че са щастливи и доволни от придобитите знания. Г-ца Чоролеева ги провокира с три гатанки на английски, а г-жа Манчорова ги предизвика да научат английската поговорка „Never trouble troubles, before troubles trouble you!“. Вече усмихнати и спокойни, децата чуха  песента „Champion of the Spelling bee“ и си пожелаха скоро да научат кой ще стане шампион в състезанието.
Г-жа Манчорова ги запозна с регламента и надпреварата започна. Всички бяха съсредоточени и знаещи, но победителят е само един! Тази година това е Георги Чалъков, ученик от 4б клас, а негов достоен подгласник стана Велизар Кузев от 4в клас. Те получиха грамоти, а победителят бе награден с книжка с гатанки на английски език. Накрая всички се почерпиха с лакомства и като истински пчелички обещаха да трупат „мед от знание“. „Успех, деца! Гордеем се с вас!“ им пожелаха техните учителки.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn