Бончевци представиха своята необикновена електронна книга „Говорещи литературни легенди“ и демонстрираха знания в състезание „Мисли и действай“ по проект ТИМ

На 26 март, в СУ „Нешо Бончев“- Панагюрище, по проект „ТИМ – Технологии и Иновативни Методи“, във връзка с честването на 180–годишнината от създаването на първото светско училище в Панагюрище, чийто правоприемник е СУ „Нешо Бончев“ и рождението на патрона на училището, се проведе необикновено и иновативно събитие.

Учителите по английски език в VIII, IX и X клас  Силвия Бобекова, Снежа Симеонова, Анна Стайкова, Антонина Футекова разпалиха пламъчето и ентусиазма на учениците си да направят изявата необичайна и интересна. Събитието премина в 5 части, а състезанието в два кръга.

Промотирана беше електронна книга „Говорещи литературни легенди“ , в която български автори и влиятелни писатели от англоговорещи страни оживяха и проговориха за себе си, така както актьорите на сцената пресъздават реалността от миналото.

Състезанието „Мисли и действай“ между VIII, IX и X клас премина под мотото „Възрастта срещу знанието“.  В надпреварата тинейджъри от различни възрасти се опитваха да докажат кой ще победи Знанието или Възрастта, отговаряйки на литературни въпроси предимно за англоговорещи влиятелни писатели и световно-известни книги, някои от които филмирани.

Директорът на СУ”Нешо Бончев” Веска Барова връчи Сертификати от „Творческото писане на есе на английски език“. Двама от участниците Дарина Метанова (6.кл.) и Цветана Мулешкова (10.кл) получиха специални награди, тъй като се съревноваваха и в национален кръг.

Раздадени бяха QR кодове за безплатен достъп до говорещата книга.

На финала удовлетвореността на публиката бе проверена с Ментиметър. Всеки от аудиторията, типично по европейски, на изхода кликна върху червена, жълта или зелена емотиконка, за да покаже публично своето мнение и отношение към подобен тип новаторски умения у учениците.

Състезателите показаха завидни знания и умения за работа в екип, сътрудничество и комуникация, а създателите на книгата – мега-новаторски умения за създаване на образователни игри и ежедневно ползване на технологични ресурси. Всички останаха доволни от представянето си. Книгоиздателите и геймърите получиха USB кабел-гривни и стилуси с логото на „ТИМ – Технологии и Иновативни Методи“, а също така имаше и сладки наградки за всички участници.

 

Стойността на проекта е 29 524 евро и изпълнението му продължава до 30 септември 2019. Проект „ТИМ-Технологии и Иновативни Методи“, програма Еразъм+, рег.№ 2018-1-BG01-КА101-047165 предлага възможности за споделяне на добри практики за прилагане на технологични ресурси в образованието с учители от различни културно-образователни области. За повече информация www.daskalo.com/team.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn