Бончевци сред първите в статистиките за резултати от ДЗИ и НВО

В края на учебната година идва естественият момент за равносметка и отчитане на резултати. За Средно училище „Нешо Бончев“ този момент за поредна година е повод за гордост. Бончевци се представиха достойно на задължителните външни оценявания и заеха първите места в статистиката в община Панагюрище и в област Пазарджик. Средният успех на зрелостниците от гимназията на Държавния зрелостен изпит по български език и литература е мн. добър 4.85 с 10 отлични и 33 много добри оценки.

От трите дванадесети класа първенец е ХІІа със среден успех мн. добър 5.20 и една пълна шестица. По-висок е успехът на гимназистите на втория зрелостен изпит. 24 ученици са избрали да покажат знанията си на изпит по биология и здравно образование, където има 10 отлични оценки /две пълни шестици/ и среден успех мн. добър 5.11. 35 бончевци са проверили знанията си по английски език и са изкарали 8 отлични оценки. Випуск 2019 на СУ „Нешо Бончев“ завършва с успех от дипломите за средно образование много добър 5.27, а 22 са отличниците.

 

Седмокласниците са първи сред учениците от община Панагюрище с резултатите си на Националното външно оценяване по български език и литература. 77 бончевци са се явили на 17 юни на изпит, а средният успех от оценяването на МОН за нашето училище е 60.66 точки, като за областта резултатът е 52, 58 т., а за страната – 53.58. 55 от учениците ни са получили над 50 т., а четирима са с над 90 т. Официалните резултати поставят учениците от ОУ „20 април“ на второ място, следвани от ОУ „Проф. Марин Дринов“.

Пожелаваме успех на нашите ученици, които доказаха, че знаят и могат.

Екип „Реклама“, СУ „Н. Бончев“

Снимки: Г. Гечев и Л. Пашова

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn