Бончевци с награди от Националния конкурс „Свобода и смърт юнашка“, посветен на Ботев

С поощрителни награди от Националния конкурс „Свобода и смърт юнашка“, посветен на 170-тата годишнина от рождението на Ботев бяха отличени Ива Чернирадева – IX клас от СУ „Нешо Бончев”- гр. Панагюрище за есе, за стихотворение Стела Дилова – IX клас и Иван Иванов от същото училище.

Конкурсът е организиран от Община Карлово под патронажа на Министерство на образованието и науката и РУО – Пловдив. В него се включиха 150 ученици от цяла България, разпределени в две възрастови групи: от V до VII клас и от VIII до XII клас . Участниците се състезаваха в четири жанра – есе, стихотворение, живопис и графика.
„Престижната инициатива доказа, че патриотът, който отдаде целия си живот, младост и сила в името на идеала за свободна България, родолюбецът, който докосва всяко българско сърце с твърдата си воля и огненото си перо, продължава да вдъхновява и обединява младите българи.“, споделят организаторите от Община Карлово.

Общо седем са учениците от област Пазарджик, които ще бъдат наградени от община Карлово на специална церемония в Деня на Народните будители, 1 ноември.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn