Бончевци с призови места от Националния конкурс „Търси се Супер STEM“

Организацията и провеждането на състезанието се осъществява от Edu Tech Flag с подкрепата на организации партньори. Целта на конкурса е да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират (STEM – Science, Technology, Engineeringand Mathematics).

Класирането е на ниво училище, град, област и национално.

В категория УЧЕНИК SUPER STEM BULGARIA до 10 години (1-4 клас) – ИНЖЕНЕРИНГ е екип Дарина Машева и Ангел Пъков от СУ „Нешо Бончев“, с проект: „Балончо”.

УЧЕНИК ПОБЕДИТЕЛ ЗА ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК до 15 години (4-8 клас) – ИНЖЕНЕРИНГ е Илчо Машев с проект „Данчо аквариума“.

Снежина Машева е учител победител за област Пазарджик в категория DIGITAL EXCELLENCE.

Церемонията по награждаване се състоя на 20 януари 2018г. от 11.00ч. – 15.00ч. с домакинството на АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТЪР. По време на церемонията се проведе и първият форум в България STEM УЧЕНИЦИ ЛЕКТОРИ, където Ангел и Дарина представиха своя проект.

STEM науките и задълбоченото им изучаване в училище имат водеща роля за бъдещите постижения на учениците и тяхното образователно и професионално развитие, и косвено върху всички области на обществото. Учениците могат да имат по-висок интерес и да учат ефективно, когато учат помежду си и от своите връстници, и когато самите ученици споделят за собствените си постижения. Неформалното обучение, извън училище може да има значителен принос за образователните резултати и интереса към STEM науките. Учителите, които насърчават учениците да се интересуват, проучват и експериментират са водещ “двигател” за постиженията на учениците в STEM науките в училище.

Участници в конкурса са само ученици от първи до тринадесети клас включително, които се обучават в български общински, държавни и частни училища в България. Ученици могат да номинират учители в категория DIGITAL EXCELLENCE (учител, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии и други активности свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище) или STEM AMBASSADOR (учител, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM).

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn