Боян Ангелов представя книгата си „Дълг и чест: Марин Дринов“ днес в Панагюрище

Председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов ще представи книгата си „Дълг и чест: Марин Дринов“, днес, 22 октомври, в камерната зала на Театър Дом-паметник. Културното събитие е с начален час 17:30 ч., и е част от проявите в рамките на творческия проект Изкуство с панагюрски дъх – творчество от общността за общността“.
Специалната поредица „Дълг и чест“ на издателство „Захарий Стоянов“ включва художествени и научни съчинения, посветени на знакови имена, на владетели, държавници, национални герои, просветители и духовни строители на Отечеството.
„Дълг и чест“ са свещените думи, гравирани по сабите на храбрите български кавалеристи на генерал Иван Колев, донесли на родината величави победи и неувяхваща слава със своя героизъм, безстрашие и саможертви.
В тази книга читателите ще се срещнат с един от духовните стълбове на българското Възраждане. Авторът Боян Ангелов предлага подробно биографично изследване на личността и огромната обществена и научна дейност на Марин Дринов – един от създателите на българското книжовно дружество, учен, историк, публицист и ярка обществена фигура.
В рецензията за книгата Продрум Димов пише:Прави чест на Боян Ангелов, че се е заел с нелеката и много отговорна творческа задача да ни предложи един по-обхватен портрет на големия български историк от Панагюрище. И това никак не е случайно, защото този даровит поет е закърмен още от майчината си люлка с най-българските идеали на своя роден град – столицата на великата Априлска епопея от 1876 година….
Боян Ангелов се е постарал да извая неговия неповторим образ не само като уникален учен историк, голям българин, но е нахвърлил щрихи и върху неговия човешки портрет.“

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn