Братя Ангелови получиха най-високото отличие за агробизнес

Братята Иван и Лука Ангелови, собственици на холдинг „Градус“, получиха днес , 29 октомври най-високото отличие за агробизнес – „Агробизнесмен на България за 2015 г.“, в националната номинация, организирана от в. „Български фермер“, съобщава изданието. Иван Ангелов и Лука Ангелов бяха отличени за големите си заслуги за развитие на българското птицевъдство и утвърждаването му на световния пазар чрез модернизиране на производството с иновативна техника и най-съвременни технологии. Призът им се присъжда за цялостен принос в развитието на българския агробизнес.
Превърнахме птицевъдството в конкурентен бизнес, а не в кокошкарство. Тази година произведохме 27 000 тона птиче месо и 119 млн. разплодни яйца, от които повече от половината изнасяме за Германия, Гърция, Полша, Румъния, Ирак, Русия, Азербайджан и др.“ – това заявява по време на награждаването Иван Ангелов, съсобственик на холдинг „Градус“, съобщава още „Български фермер“.
Иван Ангелов е благодарил за наградата и казал, че тя е оценка и за 1560-те работници в „Градус“, които отглеждат птици на 534 000 кв. метра застроена площ. Холдингът произвежда и олиото „Бисер“, има винарна, а последните инвестиции са за производство на биогаз от тор, както и ферма за норки.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn