Бронзови медали за 12-годишните хандбалистки на Панагюрище

Успешен дебют направиха 12 год. хандбалистки на ХК „Панагюрище”  на Държавния финал в гр.Габрово.

В надпреварата от 20 до 22 май се включиха най-добрите 10 отбора от цялата страна.Отборите бяха разделени на две групи от по пет отбора. Жребият отреди Панагюрище да бъде в предварителна група  с Бъки, Н.Пазар, Поморие и Павликени . Първенството панагюрските момичета започнаха с убедителна победа над Н. Пазар с 20 :8 . Във втората среща, в труден мач се наложиха над Поморие с 12 :7. Третата среща бе срещу домакина Бъки. Тук нашите момичета се стреснаха от ръстовия и бърз отбор на домакините и през целия мач не можаха да се отпуснат и заиграят, като закономерно в края на мача резултатът бе 20 :3 за Бъки. В този мач най-много пролича липсата на титулярната вратарка Адриана Иванова, която не пътува с отбора по уважителни причини. Последната среща в групата бе изключително важна .От двата отбора, Панагюрище и Павликени, който победи , се класира за финалната четворка. В тази среща нашите момичета изпълниха указанията на треньорите и въпреки играта гол-за гол, успяха да се наложат над Павликени с 10:8 . С тази победа Панагюрище се класира втори в предварителната група и влезе в четворката за разпределяне на медалите. На полуфинала Панагюрище трябваше да играе с първенеца от другата група, добре подготвения отбор на Свиленград. Панагюрище загуби двубоя с 24:13 и остана да се бори за бронзовите медали с отбора на Мартен-Русе. В този изключително важен мач, треньорите повериха вратарския пост на третата вратарка Мария Карабойчева, която е една година по-малка, но подходи сериозно и се справи блестящо с поставената задача. Всички останали момичета играха силно в защита и в нападение и закономерно края на срещата дойде при резултат 18 :12 за Панагюрище.
СЪСТАВ НА БРОНЗОВИТЕ МЕДАЛИСТКИ : СТЕЛА СКАЧКОВА, ГАБРИЕЛА ПОПОВА, АНТОНИЯ КРОСНАРОВА, КРИСТИЯНА ПРЕДЬОВА, ЕВА ДИОНИСОВА , АНТОНИЯ РАЛЕНЕКОВА, ДАНАЯ БОБЕКОВА, МАРИЯ КАРАБОЙЧЕВА, ИГЛИКА ДРАГАНОВА, СТИЛЯНА ФУТЕКОВА.

ИНДИВИДУАЛНИ НАГРАДИ ПОЛУЧИХА:
СТЕЛА СКАЧКОВА -НАЙ-ДОБЪР ЗАЩИТНИК
ГАБРИЕЛА ПОПОВА – ВКЛЮЧЕНА В ИДЕАЛНАТА СЕДМИЦА НА ТУРНИРА.

Треньорите Карагьозова и Атанасов са изключително доволни от постигнатия резултат и вярват ,че тези момичета и за напред ще продължават да печелят медали.

РЪКОВОДСТВОТО НА ХАНДБАЛЕН КЛУБ „ПАНАГЮРИЩЕ“ ИЗКАЗВА БЛАГОДАРНОСТ НА  ФИРМА „ОПТОФОРМ НОВ “ С УПРАВИТЕЛ Г-Н РАДКО ЛАЗАРОВ ЗА ФИНАНСОВАТА ПОМОЩ,  С КОЯТО СЕ ОСЪЩЕСТВИ ПЪТУВАНЕТО И ПРЕБИВАВНЕТО НА ОТБОРА В ГАБРОВО.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ ФИНАЛ:

1.Бъки -Габрово
2.Свиленград
3.ПАНАГЮРИЩЕ
4.Мартен- Русе
5.Павликени
6.Етър 64 -В.Търново
7.Поморие
8.Ловеч 98
9.В.Левски -Н.Пазар
10.Локомотив -Г.Оряховица
 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn