БЧК даде старт на традиционния проект „Топъл обяд за стари и скитащи хора“

Днес в къщичката на БЧК-Панагюрище беше дадено началото на традиционния проект „Топъл обяд за стари и скитащи хора“. Организатор е БЧК -Панагюрище и с финансово дарение на г-н Лука Ангелов, президент на фирма „Градус“.

IMG_0535

Трапезарията ще функционира три месеца, до края на февруари, в случай, че времето е много студено, ще продължи и през март, уточни председателят на общинската червенокръстка организация Нора Кунчева.

IMG_0550

Храната е на кетъринг и се раздава от доброволците на БЧК всеки работен ден в къщата на червенокръстката организация, намираща се на ул. „Васил Левски”, от 11:30 до 12:00 часа.

IMG_0544

Трапезарията осигурява безплатен обяд на 20 човека, социално слаби хора, самотно живеещи, трайно безработни, с ниски доходи и скитащи. Ползвателите получават супа, основно ястие и половин хляб. Подадените молби са били над 30, одобрение са получили най-нуждаещите се, уточниха от БЧК –Панагюрище.  Има и 6 човека резерва.

IMG_0553 IMG_0557

„Доволни сме, че ние доброволците можем да ви бъдем полезни. Желателно е да бъдете стриктни и да получавате обяда в деня, а не на следващия”, помоли Кунчева и пожела на ползвателите на трапезарията едно по-ведро настроение в следващите празнични месеци.

Припомняме, че в края на месец април тази година приключи дейността си социалната трапезария, организирана от БЧК – Панагюрище. В продължение на 5 месеца бяха раздадени 2 500 обяда.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn