БЧК набира студенти по медицина като доброволци за овладяване на ситуацията с COVID-19

Българският младежки Червен кръст, по инициатива на Министерството на здравеопазването /МЗ/, е започнал кампания за набиране на доброволци сред студентите по медицина за участие в дейностите по овладяване на ситуацията с COVID-19. Това съобщиха от БЧК.

Целта на кампанията е проучване на желанието на обучаващите се студенти в последните курсове на медицинските специалности да участват като доброволци, както и тяхното набиране. Тези съвместни дейности, както и активирането на допълнителен ресурс от студенти-доброволци ще доведе до по-висока степен на готовност за реакция в случай на усложняване на настоящата епидемиологична обстановка, допълниха от БЧК.

Информацията ще бъде обработена от БЧК и предоставена на МЗ, което ще извърши организацията по разпределението на доброволците за участие в определени дейности, съобразно техните знания, умения и спецификата и потребностите на конкретната ситуация.

Кампанията е подкрепена от Националното представителство на студентските съвети в Република България и от Асоциацията на студентите медици в България.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn