БЧК-Панагюрище започна раздаването на пакети на социално слаби

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), от 2-ри ноември Български Червен кръст- Панагюрище започна раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти. Раздаването се извършва в къщата на БЧК-Панагюрище, ул. „В. Левски” № 7, всеки делничен ден от 09:00 до 13:00 часа, и ще продължи до 20 ноември 2020 година. От червенокръстката организация отправят апел всички имащи право на хранително подпомагане да спазват мерките за безопасност, да носят предпазни маски и ръкавици.

Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни. Едночлените и двучленните семейства ще получат по един хранителен пакет, а тричленните и по-големи семейства – по два хранителни пакета.

Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 22,710 кгот 16 вида хранителни продукти.

Бенефициентите в град Панагюрище са 486, като 93 от тях ще получат по два хранителни пакета. През първия ден от раздаването на помощите 50 човека получиха полагащото им се. Очакват се още два допълнителни списъка, уточни координаторът на местната червенокръстка организация Павлинка Дундарова.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

През целия период на раздаване на хранителните продукти ще бъдат осъществявани дейности по предоставяне на съпътстващи мерки, изразяващи се в индивидуално консултиране и съдействие за балансиран режим на хранене, управление на семейния бюджет, информиране за услуги, финансирани от Европейския социален фонд, както и други форми на подкрепа, в отговор на установени конкретни нужди на бенефициентите.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn