БЧК-Панагюрище награди отличници и доброволци за празника си

На 8-ми май 2018 година доброволците от Общинската организация на БЧК и БМЧК- Панагюрище  отбелязаха Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, под наслов „Навсякъде за всеки“. В това мото се крият силата и постиженията на световната мрежа от 14 милиона доброволци и служители, които работят в полза на уязвимите.

Тази година, символ на честванията беше най-универсалният символ- усмивката и социалните мрежи го приеха и разпространиха в целия свят, защото тя, на лицето на доброволеца означава добре свършена работа, готовност за помощ, отдаденост и преданост към една добра кауза.

На 8-ми май доброволците от Панагюрище честваха празника в едно свято за всеки панагюрец място – къщата-музей на Райна Княгиня. Присъстващите над 50 червенокръстци и младежи бяха поздравени от Нора Кунчева, председател на Общинския съвет на БЧК в Панагюрище. Тя с удоволствие и гордост връчи наградите на ЦС на БЧК на отличили се доброволци и младежи. Те получиха Почетна грамота и „Златна значка“, а младежите – Грамота и значка „Отличник“.

Соня Димитрова – преподавател в ПГИТМТ- Панагюрище;

Станка Петришка- председател на дружество на БЧК в с.Поибрене;

Мария Петрова- председател на дружество на БЧК в с.Бъта;

Цеца Тренчева- председател на дружество на БЧК в Оптикоелектрон-Груп;

Саркис Андонян- координатор на БМЧК;

Александър Ильов- член на БМЧК.

С традиционни награди бяха отличени и младежите-абитуриенти, членове на БМЧК-Панагюрище.

Доброволците се поклониха пред паметта на българската Княгиня и родителите й, поднесоха цветя в знак на  почит на паметниците и отнесоха със себе си късче от родолюбието и отдадеността на героите към България. И пренесено днес, в ежедневието ни, всеки от тях беше горд с каузата си – да помогне на всеки нуждаещ се, навсякъде по света, за да промени живота му.

 

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn