БЧК стартира традиционния проект „Топъл обяд за стари и скитащи хора“ на 1 декември

На 1-ви декември, от 11:30 часа, в Къщичката на БЧК-Панагюрище ще бъде дадено началото на традиционния проект „Топъл обяд за стари и скитащи хора“, съобщиха от червенокръстката организация. Организатор е БЧК -Панагюрище и с финансово дарение на г-н Лука Ангелов, президент на фирма „Градус“.

Припомняме, че в края на месец април тази година приключи дейността си социалната трапезария, организирана от БЧК – Панагюрище. В продължение на 5 месеца бяха раздадени 2 500 обяда. Средствата за закупуването на необходимите хранителни продукти в размер на общо 5 200 лева бяха осигурени от две панагюрски фирми. Храната беше на кетъринг и се раздаваше от доброволците на БЧК всеки работен ден в къщата на червенокръстката организация. Трапезарията осигуряваше безплатен обяд на 20 човека, социално слаби хора, самотно живеещи, трайно безработни, с ниски доходи до 170 лева месечно, живеещи под наем. Ползвателите получаваха по две ястия, едното от които задължително с месо, и половин хляб.

На 1-ви декември, от 13:00 часа, в Репетиционната зала  на НЧ „Виделина-1865“ ще се проведе отчетно събрание на Общинската организация на  БЧК-Панагюрище за 2017 година.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn