„Бъдете благословени с нежност, ум и доброта”, пожела заместник кметът Галина Матанова на първото и последното бебе на община Панагюрище

По традиция в Деня на родилната помощ – 21 януари, кметът на Община Панагюрище Никола Белишки и заместник кметът Галина Матанова орисаха първото родено бебе в община Панагюрище за 2019 година – Анелия Петьова Новакова.

Дъщерята на Мария и Петьо Новакови от Панагюрище, която дойде на бял свят на 2 януари 2019 година, в 11:19 часа в МБАЛ „Надежда“ в град София. Малката госпожица се родила с тегло 3 300 кг и височина 50 см. Според народното поверие, раждането на първото бебе определя каква ще е годината – момичето е символ на плодородие и берекет.

Своето наричане получи и последното родено бебе за 2018 година- Ема Валентинова Гидикова, дъщеря на Наталия Величкова и Валентин Гидиков от село Баня. Ема е родена на 31 декември 2018 година, в 12:46 часа, в МБАЛ „Уни Хоспитал“ в град Панагюрище, с тегло 3 260 кг и ръст 50 см.

„Славен ще е пътят на Анелия и Ема, защото те са славните бебета на община Панагюрище!”, каза заместник кметът Галина Матанова и пожела: „Мила Анелия, мила Ема, бъдете благословени с нежност, ум и доброта. Желая ви слънцето винаги да огрява душата ви, цветя да никнат под стъпките ви! А на вас, скъпи родители, желая това щастие, което чувствате от мига на появата на малките принцеси, да съпътства целия ви живот. Хармония и уют да стоплят домовете, в които ще растат децата, и разбира се вярата, че те ще бъдат следващите личности, които ще градят славното настояще и бъдеще на община Панагюрище!“

„Да бъдат живи и здрави, да бъдат успешни, но да не забравят от къде са тръгнали, и да се върнат тук”, пожела на двете малки госпожици кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

На своите първи рожби родителите пожелаха преди всичко здраве. „Това е най-скъпият дар в живота”, споделиха те. Двете семейства изказаха искрените си благодарности към лекарите и целия екип на АГО в МБАЛ „Надежда“ в град София и МБАЛ „Уни Хоспитал“ в град Панагюрище за професионализма и положените грижи.

Кметът подари на Анелия и Ема медальони с изображение на герба на Община Панагюрище и гравирани техните инициали, както и подаръци, които да бъдат в помощ на родителите при отглеждането на техните деца , а за майките имаше красиви букети.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn