„Българи от старо време” препълни зала „Арена Асарел” с публика, емоции и красива музика. Оперетата бе дар за панагюрската общественост от фондация „Проф.д-р Лъчезар Цоцорков”

Емблематичната оперета „Българи от старо време” от Асен Карастоянов възхити публиката в препълнената зала „Арена Асарел” тази вечер,  и остави у всеки един зрител спомена за една красива музикална вечер.

 

Всички билети за постановката бяха предварително закупени от фондация „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“ и бяха дарени на панагюрската общественост, което осигури свободен достъп до залата. Поводът бе навършващите се на 16 октомври 74 години от рождението на проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

Целият екип на Националния музикален театър гостува в Панагюрище днес. Творбата е явление в българската класическа музика и е специално включена в репертоара по повод 100-годишнината на Музикалния театър.

От името на фондация „Проф.д-р Лъчезар Цоцорков”, а вярвам , че и от цялата панагюрска общественост, благодаря на страхотния състав на Музикален театър-София за незабравимия спектакъл, с който ни дариха тази вечер”, каза в края на представлението председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет”АД Димитър Цоцорков и допълни: „Днес е рождения ден на моя баща, проф.д-р Лъчезар Цоцорков, един голям българин, който направи много за България и за града му Панагюрище. Той ни завеща неговата култура, неговата ценностна система, която ни кара в трудни времена да не се разделяме на партии, а да мислим за общото, за България, за това, че когато сме всички заедно сме силни. Преди всичко да бъдем единни, защото така сме силни! Да имаме голямото самочувствие, че сме българи, защото тук, в малко Панагюрище, в малка България, той показа, че могат да се правят неща и проекти от световно ниво. Ние българите не сме нито по-лоши, нито по-глупави от всички останали, и трябва да имаме повече самочувствие, защото можем да правим нещата на световно ниво!”, подчерта г-н Цоцорков.

„Благодарим за възможността да играем този прекрасен спектакъл за първи път на тази сцена. Огромна благодарност на хората, които все още ценят и подпомагат изкуството в България. В памет на проф.д-р Лъчезар Цоцорков. Специално за вас, г-н Цоцорков. че продължавате традицията на вашия баща. Поклон пред вас! До нови срещи!”, отвърнаха с вълнение от екипа на Музикален театър-София.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn