Българо-турски бизнес форум ще бъде организиран отново в Пазарджик

Областният управител Стефан Мирев се срещна днес с Генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин  Ергани. На срещата присъства и г-н Мехмет Али Ердем – търговски аташе в Генералното консулство. Хюсеин  Ергани благодари на областния управител за успешно проведената визита на представители на турския бизнес в област Пазарджик. Бизнес срещата се проведе през м. октомври 2017г., на нея присъстваха представители на сдружения на работодатели от област Пазарджик, които представиха накратко дейността си. Хюсеин  Ергани заяви, че по примера на Пазарджик в момента се организират подобни срещи в областите Габрово и Велико Търново.

За да се стигне до по-устойчив и ползотворен ефект от създадените вече бизнес контакти, по време на първата среща, двете страни обсъдиха организирането и провеждането на втори бизнес форум с участието на представители на бизнес средите от българска и турска страна. Предварително ще бъдат уточнени секторите, към които има интерес за бизнес партньорство от българска и турска страна. Предвижда се бизнес-форумът да се проведе през м. март-април 2019г. в област Пазарджик. В рамките на събитието ще бъде организирана и културна програма.

След днешното посещение в Областна администрация, Генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин  Ергани отпътува за Велинград, където преведе среща с кмета на общината д-р Костадин Коев.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn