Българският футболен съюз въведе наказания, свързани с коронавируса и поведението на публиката

БФС въведе наказания, свързани с коронавируса, в дисциплинарния си правилник за новия сезон. Те са насочени към поведението на публиката по стадионите в условия на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. В чл. 37 на правилника се посочва че даден клуб може да бъде наказан да играе без публика за до пет срещи. Отделно е включена и глоба от 1000 лева.
По време на обявено по установения ред извънредно положение или извънредна епидемиологична обстановка, при сезиране от държавен орган за неспазване от публиката на футболния клуб, на хигиенни или други изисквания обявени за задължителни с акт на държавен орган, на футболния клуб се налага санкция забрана за игра пред публика до 5 срещи и имуществена санкция в размер по 1000 лева на среща, гласи текстът.

През юли имаше пълна забрана за публика на спортни събития. Впоследствие, за началото на новия сезон, държавата се съгласи на стадионите да има до 1000 души в сектор (общо до 4000 души на мач), но при спазване на изискванията запалянковците да са на разстояние един от друг.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn