„Български пощи” пусна нова услуга

Нова услуга за клиентите си пускат от „Български пощи”, която влезе в сила от 1 юли, информираха от националната пощенска служба.
От 1 юли всеки, който желае, ще може да се възползва от „Инструкция за митническо оформяне на международни пощенски пратки“, подписана между „Български пощи“ ЕАД и агенция „Митници”.
С инструкцията задълженият оператор на универсалната пощенска услуга може да подава от името на клиенти митническа декларация по облекчена процедура за пратки, ако стойността на стоките в пакета не надвишава 1000 евро.
Новата услуга пести време и транспортни разходи по изпращането на пакетите, а чрез нея сумите за митническите сборове се внасят предварително от „Български пощи“ и се заплащат от потребителя при получаване на пратката.
Ако в рамките на пет работни дни получателят не вземе своята митническа пратка от дадена пощенска станция, услугата се анулира, а пакетът се връща към митницата.
Цената на услугата „митническо представителство” е 12 лева, а повече информация за нея може да се намери на сайта на пощенската служба.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn