Ваканционен пакет от социални услуги за деца в ЦОП „Зора“

Ателие „Сготви, хапни” е част от предлагания от Център за обществена подкрепа „Зора“ – Панагюрище ваканционен пакет от социални услуги за деца, който са насочени в посока забавно и приятно ангажиране на свободното време през ваканционните дни.
Услугата „Ателиета по интереси” през летен период се предлага под формата на групова програма с модул „Мога и сам” и е насочена към ефективно ангажиране свободното време на децата с дейности по техен избор и изграждане на социални и битови умения, съобщи директорът на центъра Красимира Русинова.
Модул „Мога и сам” има за задача да подпомогне децата за по-ефективно използване на свободното време, като предоставя възможности за занимания по интереси, с които да повиши усещането им за самостоятелно справяне с предизвикателства.
Част от ателиетата се провеждат на територията на ЦОП, а други имат комбинативен характер /в ЦОП и изнесени/. За качественото реализиране на предлаганите програми и социалните услуги ЦОП „Зора” разполага с материални ресурси, подходяща среда и атмосфера, екип от професионалисти.

cop2

Предоставяните социални услуги на деца през летните месеци целят повишаване на личната самооценка и самочувствието на децата, чрез стимулиране на естествената нужда от самоутвърждаване и себедоказване, посредством включването на децата в дейности, съобразени с техните особености, предпочитания и възможности.
През това лято, желаещите да посещават ЦОП „Зора” ще могат да се включат в пет на брой ателиета, а именно „Сготви, хапни”, „Природа и фотография”, „Мода, стил и красота”, „Спорт и здраве” и „Приложни изкуства“.
Във Ваканционният пакет могат да се включат деца в задължителна училищна възраст, потребители на услуги в ЦОП и деца от общността, като достъпът на децата от общността  е свободен. Центърът осигурява всички необходими материали за провеждане на занятията по предлаганите услуги. От 17.06.2016г. до 26.08.2016г., всеки петъчен ден от летните месеци се провеждат занимания на ротационен принцип, от 11.00ч. до 12.30ч., като на 02.09.2016г., ваканционен пакет 2016 „Мога и сам”  традиционно ще бъде закрит с тържествена програма за участниците.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn