Вандали изляха миещ препарат във фонтана пред общината в Панагюрище

Фонтанът пред община Панагюрище се разпени. От прозрачната вода не остана и следа, след като някой бе решил да изсипе веро във водните струи. На необичайната гледка се натъкнал служител на ОП „Чистота“ малко след 19:00 часа на 26 август. Фонтанът бил спрян, а водата – над 300 куб.м, източена.

Щетите от подобно „удоволствие” възлизат на стотици кубици вода, за щастие не са пострадали помпите на съоръжението. На мястото на „престъплението“ било захвърлено и „оръжието“- няколко шишета от миещ препарат.

След почистването му, фонтанът отново ще разпръсква атрактивните си водни струи.

За шестте години, в които отговарям за водното съоръжение, за пръв път се налага принудително източване на водата във фонтана на площад „20 април“, сподели за Oborishte.bg Стоян Търкаланов, ръководител отдел „Чистота“ в ОП „Чистота“.

Разноцветният фонтан пред община Панагюрище, на който се радват жители и гости на града има 37 помпи и струва около 100 000 лв. Поддръжката му се извъшва от ОП „Чистота“, но средствата са от общинския бюджет, респективно от данъците на всички жители на община Панагюрище, подчертават от дружеството и отправят апел към всички граждани да пазят общественото имущество и да подават сигнали за нарушители.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn