Василена Маслева и дуетната й половинка Вяра Василева заснеха видео към една от финалните песни в Националния фестивал „Детска мелодия на годината“

Панагюрският талант Василена Маслева, която е сред финалистите в Националния конкурс „Детска мелодия на годината 2020”, в дует с Вяра Василева от гр. Сопот, вече са заснели видеото към песента „Обичам те, тате” по музика на Димитър Запрянов и текст на Гергана Сотирова. Това е една от финалните 14 песни, които бяха избрани от 38 предложения от български автори на музика и текст. В онлайн прослушването за националния песенен фестивал през юни участваха 60 индивидуални изпълнители и 14 вокални формации от цялата страна. Една от избраните изпълнителки е именно Василена Маслева.

Обичам те, тате“ е вече със заснето видео, а в ролите на бащата и малкото братче бяха ангажирани вуйчото и малкия братовчед на една от изпълнителките. Василена Маслева от Панагюрище и Вяра Василева от Сопот ca избрани от авторите на песента и продуцентите на фестивала, за да изпълнят „Обичам те, тате“, която е по музика и аранжимент на Димитър Запрянов и текст на Гергана Сотирова. Двете прекрасни певици влязоха в ролите на сестри и наистина се сближиха покрай записа на песента и снимките на видеоклипа.

Да събира творческата и приятелска енергия на автори и талантливи деца от цяла България, в името на красивите детски песни, е една от многобройните цели на НФ „Детска мелодия на годината“. „Остават 20 дни до оповестяването на новите 14 песни и техните видеа и ще трябва да се заредим с още малко търпение. То ще бъде възнаградено с чудесните песни и видеоклипове, които са плод на таланта и усилията на: 130 талантливи пеещи деца, 30 автори на музика, текст и аранжимент, куп студийни музиканти, над 10 видеооператори, режисьори, сценаристи и малък, но успешен екип от организатори на цялата тази красота, която ни очаква“, съобщават организаторите на песенната надпревара.

Припомняме, че финалните 14 песни бяха избрани от 38 предложения от български автори на музика и текст. В онлайн прослушването за националния песенен фестивал участваха 60 индивидуални изпълнители и 14 вокални формации от цялата страна.

Финалният гала-концерт на Третото издание на Националния фестивал „Детска мелодия на годината” ще се състои на 20.03.2021г. в гр. Велико Търново.

На гала-концерта ще бъдат представени финалните 14 песни, които ще бъдат оценявани от 7- членно професионално жури, съставено от изтъкнати специалисти в областта на детското творчество, както и от 7- членно детско жури, в което участват деца с таланти в различни области на изкуството.

Финалният гала-концерт ще се излъчи на запис в национален ТВ ефир и в интернет. В гала-концерта ще вземат участие и множество деца – таланти от вокални, танцови и театрални детско-юношески формации, които ще представят своите творчески постижения.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn