ВГ „Магия“ и ТФ „Средногорци“ с награди от празника в Цалапица

На 30 март в Цалапица се проведе поредният празник на бабека и виното. Денят беше организиран в две направления: фолклорна програма с участието на танцови и певчески състави от цялата страна, и панаирни щандове на производителите на бабек и вино.

Целта е да се запазят старите български традиции чрез представяне на типичния за района вкус, съпроводен с народна музика, песни и танци. На събитието присъстваха местни производители на бабек и вино, които предлагаха своята продукция. Участието беше отворено за непрофесионални певчески групи, танцови състави, индивидуални певци, инструменталисти и танцови клубове, които представиха различни категории програми, свързани с българския фолклор.

Празникът се проведе на открито в центъра на селото. На сцената своя талант демонстрираха 62 танцови и певчески състава от 56 населени места. За своите изпълнения съставите получиха освен грамота за отлично представяне и многобройни аплодисменти, и бабек, шише вино, а също и местно произведени кисело мляко и сирене.

Панагюрската група беше съставена от 20 изпълнители–певци от Вокална група „Магия“ (ръководител Иван Иванов) и танцьори от Танцова формация „Средногорци“ (ръководител Петър Немски). И двата състава са от Народно читалище „Свети Боян Княз Български–2006“.

Вокална група „Магия“ участва в направлението обработен фолклор. Журито оцени достойно изпълнението на малките вокалисти и ги награди с Второ място. Те получиха Почетна грамота и купа.

Изпълнението на Танцова формация „Средногорци“ също не убягна от погледа на журито. Танцьорите бяха емоционални, много красиви и с голямо майсторство изиграха два танца. Журито ги награди с Грамота за вдъхновение, нестихваща любов към българския фолклор и специална награда.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn