„Вдъхновение, настроение, красота” в Панагюрище носят Юнски празници на изкуствата

За осма поредна година Община Панагюрище организира Юнски празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“, които ще се проведат от 12 до 21 юни. Програмата е изградена на принципа на висок професионализъм и дава богато жанрово разнообразие, така че всеки да може да открие най-близкото до сърцето си проявление на изкуството и да му се наслади докрай.

Юнските празници на изкуствата ще стартират на 12 юни 2019 година от 20:30 часа на площад „20-ти април“, където невероятната Хилда Казасян ще стартира своето национално турне „Да послушаме кино”.
Програмата включва най-популярната българска филмова музика с нови, направени за този концерт аранжименти от музикантите Христо Йоцов и ЖивкоПетров.
Специални гости ще бъдат Теодосий Спасов и Васил Петров.

На 13 юни от 17:30 часа в Исторически музей-Панагюрище ще бъде открита изложба „Живопис” на доц. д-р Ралица Мирчева – преподавател от Нов български университет. В изложбата са включени творби в областта на живописта и рисунката, с разнообразни търсения и експерименти в етюда, натюрморта и пейзажа.

Годишният концерт на възпитаниците на ЦПЛР-Панагюрище, озаглавен „С усмивка под дъгата“ ще се състои на 13 юни от 18:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник от 18:00 часа. Талантливите деца и младежи от Панагюрище ще представят един необятен полет към изкуството. В концерта ще вземат участие: ВГ“Звънче“ с музикален ръководител Стефка Стефанова, школа“Поп и джаз Пеене“ с ръководител Нона Немигенчева, Пепа Филина и Величка Маслева, МС „Елинор“, МС „Бейби Елинор“ и ТС „Панагюрско съкровище“ с хореограф Елеонора Найденова, литературен клуб с ръководител-Петя Сеферинкина и клуб „Репортер“ с ръководител Мария Куртакова.

На 18 юни от 17:30 часа в Общинска библиотека „Стоян Дринов” ще бъде представено творчеството на поетесата Венета Архангелова.

Венета Архангелова е родена в гр. Панагюрище. По професия е геодезист. Работи в община „Родопи“ – Пловдив. Издала е седем стихосбирки – „Разсъмва се“, „Цветя в пепелта“, „Орис“, „Светъл мрак“, „Пропасти и висини“, „Самодивски огньове“ и “Небесна жар”. Пише предимно социална и гражданска поезия, но не липсва и интимна лирика. Носител е на национални награди за поезия. Член е на СБП.

На 19 юни, от 19:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник танцьорите от ФНТ „Средногорска жарава” ще представят първия си самостоятелен концерт „С искрите на жаравата”, с който ще отбележат своя 5-годишен юбилей.

Празниците на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“ ще завършат с представлението „Котка върху горещ ламаринен покрив” на Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол. Постановката ще се играе на 21 юни от 19:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник.

Постановка: Бойко Илиев; Сценография и костюми: Жанета Иванова; Участват: Йоана Буковска-Давидова, Янина Кашева, Радослав Владимиров, Михаил Лазаров, Мария Панайотова и Анатолий Ставрев.

Изострени до крайност, но прикрити с лицемерие и лъжи, са отношенията в семейството на най-богатия плантатор на Юга. Дали богатството и алчността са в основата на тази разруха, или липсата на искреност и любов, това ще трябва да се изясни в навечерието на последния му рожден ден.

 

Oborishte.bg

 

 

 

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn