Великотърновският музикално-драматичен театър гостува в Панагюрище с мюзикъла „Зех тъ, Радке! Зех тъ!“

МДТ „Константин Кисимов“ ще бъде гост на панагюрска сцена и през месец май. След класическия прочит на повестта „Гераците” от Елин Пелин, който предложи на панагюрската публика, артистите от Великотърновския музикално-драматичен театър ще представят в Панагюрище мюзикъла „Зех тъ, Радке! Зех тъ!”, на 12-ти май, от 19:00 часа, в Театър Дом-паметник.

Постановката е по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, а текстът на песните е на Миряна Башева. Търновският храм на Мелпомена е първият в България, който поставя „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” като мюзикъл, в основата на който е популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев.

Ролите изпълняват Иван Митев, Милен Иванов, Стефка Златкова, Силвия Шекилова, Полина Петкова, Виктор Терзийски, Валерия Пейчева, Стефан Методиев, Йордан Чейреков и др. Режисьор на мюзикъла е Гълъб Бочуков, диригент-постановчик е Игор Богданов, а диригент Васил Вълчев. Над сценографията работи Лидия Къркеланова, хореографията е на Катя Богданова, а хормайстор – Яница Брънзелова.

Не пропускайте да си подарите доза култура и забавление!

Билетите са с цени 12 и 15 лева, и се продават в Театър Дом-паметник.

Местата са ограничени. Настаняването се извършва на 50% от капацитета на залата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn