Веселина Зумпалова- Ралчева получи наградата „Биопроизводител” на 2019 г.

Мария Белова, председател на земеделската комисия в парламента връчи отличието за „Биопроизводител” на Веселина Зумпалова- Ралчева, управител на „Ина” ЕООД и основател и член на УС Българска асоциация. Конкурсът „Агробизнесмен на България” за 2019 се организира от най-авторитетния агровестник в България – „Български фермер”.

„Една дама, която доказа, че жените имаме място в българското земеделие и може да бъде за пример”, каза Белова.

„За мен е чест и удовлетворение да съм първия носител на този приз и то в една година, която беше повратна за нас. Вече сме доволни, че възстановихме диалога с министерството и фонда”, каза Ралчева.

Ралчева е дългогодишен авторитетен биопроизводител, работохолик и общественик, справедлив защитник на интересите на биопроизводството у нас. Първият биосертификат семейният и бизнес получава още през 2005 година от швейцарска компания. Днес отглеждат 350 дка рози, 500 дка лавандула и много друга биопродукция.

„Биопроизводител на 2019 г.! Награда за всички усилия през годините! Благодарност на семейството ми, което в пълен състав е ангажирано с мисията БИО! На целия екип на компанията! На всички колеги биопроизводители от БАБ, с които заедно полагаме усилия за да развиваме един бизнес, който не само да е успешен и печеливш, но да бъде в хармония с околната среда и с очакванията на обществото!”, написа в социалните мрежи Ралчева.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn