Весело и вълнуващо лято за децата от ЦПЛР- Панагюрище

Продължават забавленията и вълнуващите преживявания за децата от ЦПЛР- Панагюрище.

Една седмица участниците бяха включени в плувното лято. В плаж „Лидо“ се проведоха много игри и състезания.

Рисунките на асфалт дадоха възможност на малките творци да изобразят своя свят и своите мечти. Имаше рисунки на щастливо семейство, коли, тротинетки…

Разходките из Панагюрище винаги са били приятни и полезни за децата. Всички научиха колко е важно за пазим природата чиста. Запознаха се с растителния и животински свят на Средна гора. Твориха икебани и фигури с природни материали.

Тази година имаше и рожден ден. Иван навърши 9 години. Празникът беше изпълнен с приятни пожелания, запалени свещички и красива торта. Присъстващите подариха на рожденика футболна топка с пожеланието да бъде здрав, усмихнат и много весели игри.

На 18 август групата потегли на екскурзия до с. Чавдар. Според мнението на ръководителите Иванов и Филипова това е мястото за нещо полезно и приятно.

Първата спирка беше в Археологическия парк „Тополница“, който се намира в местността „Св. Петка“.

Децата се разходиха из изградените жилищни сгради, които са по модел на намерените останки от раннонеолитно селище, датирано от преди 7000 години.

Интерес предизвикаха работилниците за различни каменни оръдия, керамични съдове и обработване на кожа. 

Най-интересното бе, че се предлага пренощувате в избрано неолитно жилище. Къщите за гости са четири на брой и всяка разполага с легло, камина, маса, столове, реплики на неолитни чаши и чинии.

Следваше най-очакваното – забавления и лудории в Спортно–туристическата атракция с „Въжеландия“. Катерене, скачане, преминаване през препятствия, спускане…–това бяха само част от предизвикателствата в комплекса. Някои проявиха супер умения и дадоха дори невъзможното, за да преминат през препятствията и да покажат, че са упорити и не се отказват при трудности.

Летните занимания ще продължат до края на август и ще зарадват участниците с нови все по–интересни и вълнуващи часове.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn