Весел и забавен празник подари Община Панагюрище на децата за 1 юни

Денят на детето събра на централния площад в Панагюрище стотици малчугани, за да се забавляват по случай Международния ден на детето. Община Панагюрище се беше погрижила празникът „Усмихни се с мен“ да е много пъстър, наситен с куп забавления, игри, изненади и фокуси в продължение на няколко часа.

Централният площад на града се превърна в увеселителен парк, предлагащ забавления за малки и големи – въртележки, батути, надуваеми замъци, балони, вкусотии.


Веселите клоуни Аско, Заско и Жанка Калпазанка забавляваха малчуганите с песни, танци, конкурси, забавни игри.

Магичесокото шоу на Марс Марсияно представи на панагюрските деца най-новото в света на фокусите, триковете и много други вълшебства.

В истинска атракция се превърнаха артистите на кокили – Гигантски тропически бели пеперуди и Смехоран Щъркелан.


Пъстри папагали привличаха вниманието, мнозина си направиха снимка за спомен с пернатите животинки.

На голям интерес се радваха и детските работилници, предлагащи различни занимания.

С любезното съдействие на „Арахна-Арт-М“, „Захарната работилничка Марая“, „Керамика Евтихия“, Център за подкрепа за личностно развитие, художниците Нистор Хаинов, Пепа Машева и Петя Настева, в цветни шатри на площада, децата имаха възможност да си направят рисунка на лице, да рисуват върху керамични фигурки, да оцветяват книжки, сами да измайсторят сладкиш в забавната сладкарничка, да бъдат нарисувани с къна и други.


Водещ на програмата беше Жоро Низамов – режисьор, актьор-комик и певец, познат от „Маскирания певец“ и „Като две капки вода“. С празнична дискотека зарадва децата кака Мими.

Така обещаният от организатора на събитието -Община Панагюрище, слънчев, весел и много забавен детски празник истински зарадва панагюрските деца.

Още снимки от празничното събитие може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn