Весел спортен празник в ДГ”Райна Княгиня”

Истинска забава, приятни емоции и много радост донесе спортният празник в ДГ”Райна Княгиня“ на всички малчугани от детската градина. Спортното мероприятие се проведе на 16 май, в двора на централната сграда на детското заведение.

„Тази учебна година една от целите ни беше подчинена на здравното образование, защото здравото дете, това е щастливо дете. Отглеждането на физически здрави и жизнерадостни деца, това е важна задача, която стои пред всички нас, за нейното осъществяване решаващо място има двигателната активност на децата. Една от нашите приоритетни задачи е да запазим здравето на децата и още в ранна предучилищна възраст да положим основите на здравословен начин на живот и началото на една двигателна активност. Към работата на детската градина през тази учебна година беше укрепване и закаляване на децата, повишаване устойчивостта на организма към заболявания, развитие на физически качества и дееспособност. Днешният празник е финализиране на нашата работа през цялата година”, каза директорът на ДГ”Райна Княгиня” Татяна Костадинова и откри официално спортното събитие.

Първи своето изящно съчетание с ленти и топка представиха гимнастичките от група „Белите лебеди”.

Последва композиция с обръчи и воали.

След задължителната загрявка започнаха състезателните игри, в които се включиха не само децата, но и някои от родителите. Всички игри и състезания, в които малчуганите показаха бързина, смелост и умения, бяха определени според тяхната възраст.

По всичко личеше, че децата от сърце обичат спортните занимания и добре са успели да усвоят всичко, което са учили до момента в сферата на физическото възпитание.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn