Вестник „Оборище“ ще навърши 112 години!

Любимият на Панагюрище вестник „Оборище“ през 2015 г. ще навърши 112 години и няма грешка в цифрата! На 4 октомври 1903 година Стоян Власаков издава първия брой на вестник „Оборище” като орган на обединената антистамболовска опозиция. Явно демократичните идеи на Власаков, който няколко години по-късно е сред основателите на първото дружество на столичните журналисти, не се вписват в границите на политическия кръгозор и борбеният журналист е уволнен. Вестникът е спрян от печат. През годините се налага в. „Оборище“ да сменя името и нрава си, прекъсва и отново възкръсва!

От 1957 година вестник „Оборище“ излиза без прекъсване. Възстановяването му е по идея на Околийския комитет на БКП и Околийския народен съвет. За главен редактор е избран Йосиф Клисуров, който ръководи изданието в продължение на 35 години.

Сега вестникът на Панагюрище излиза всяка сряда. Издаването му е една от дейностите на общинското търговско дружество „Оборище“ ЕООД, но вестникът принадлежи най-вече на нашите читатели. Стремим се „Оборище“ да достигне до всички в семейството – от бабата и дядото до внучето!

На страниците ни няма да намерите клюки, манипулации и сензации! Не са по вкуса ни вулгарностите и пошлите теми!

Вестникът се разпространява чрез абонамент и чрез директна продажба в търговски обекти. Радваме се на читателски интерес и извън територията на община Панагюрище.

Екипът на вестник „Оборище“ в момента: Галина Бодурова – главен редактор, Магдалена Джолова – репортер, Ирина Конова – репортер

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn