Виктория Манева спечели първо място и Голямата награда в VI Национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“, гр. Хисар

Певческите таланти от Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов” при ЦПЛР-Панагюрище се завърнаха с престижни награди награди от VI Национален младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“, провел се 27, 28 и 29 април,  в гр. Хисар. Виктория Манева спечели първо място и Голямата награда на IV-та възрастова група. Йорданка Димитрова се класира на трето място и се окичи с бронзов медал, Надежда Ковачева получи поощрителна награда, а Сиана Кокотанекова беше удостоена със Специалната награда на музикалния директор на конкурса „Петнадесет лалета“. Музикални ръководители на Виктория, Йорданка и Надежда са Нона Немигенчева и Пепа Филина, музикален педагог на Сиана е Нона Немигенчева.

Възпитаничката на Стефка Стефанова ЦПЛР-Панагюрище, Цветалина Шопова зае трето място.

Конкуренцията на фестивала беше изключително силна, 81 ръководителя бяха довели своите възпитаници в Хисаря. Те бяха оценявани от професионално жури в състав: Мими Иванова, Ваня Костова,  Невена Пейкова, Кристина Дончева, Петър Алексиев, Алекс Нушев, Здравко Петров, Развигор Попов.

Конкурсът има за цел да даде поле за изява на талантливи деца и младежи, които да общуват на универсалния език на музиката. Състезателният характер на събитието гарантира високо изпълнителско майсторство и стремеж към непрекъснато развитие на артистичните и вокалните им заложби.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn