ВиК-Панагюрище с нов багер

 „Водоснабдяване и канализация-П“ЕООД гр. Панагюрище обогати автомобилния си парк с нов багер, закупен със средства, подсигурени от Община Панагюрище.

На 15 септември по обед, след като отец Стоян Стоянов, свещеник от Панагюрска духовна околия отслужи водосвет, новият багер бе пуснат на ход.

Много съм щастлив от този щедър жест на Община Панагюрище!“, каза управителят на водоснабдителното дружество инж. Марин Вулев и допълни:“Тази година беше изключително трудна за целия свят, в това число за България и в частност за Община Панагюрище. Но Общински съвет, Община Панагюрище и кметският екип съумяха да ни дарят първо помпи, така че да бъде надеждно водоснабдяването в общината, а с тази голяма инвестиция – новият багер, ще могат да се правят освен аварийни ремонти и по-сериозни планове, така че да имаме по-добра и надеждна водоснабдителна и канализационна услуга. Да ни служи верно в тежките моменти“, пожела Вулев и по традиция разби бутилка шампанско в кофата на багера.

Багерът ХИДРОМЕК има телескоипична стрела,обем на кофата 0.17 куб.м, работен обем 3400 куб.см., дизелов двигател с водно охлаждане, турбо зареждане, висока мощност, голям въртящ момент. Напълно автоматична трансмисия за тежки натоварвания, система за сигурност, позволяваща стартиране на машината само, когато лостът е в неутрална позиция.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn