Вина на Изба „Румелия“ в най-престижния независим винен конкурс

Над 9000 вина от цял свят и повече от 200 български вина ще участват в престижната надпревара Concours Mondial de Bruxelles, която започва днес в Пловдив. В престижната надпревара ще участва и панагюрската Винарска изба „Румелия”. Във връзка със съпътстващата програма на конкурса днес панагюрската изба ще бъде посетена от част от официалните дегустатори на конкурса.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в гр. Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара.

На официалното откриване в Международния пловдивски панаир се очакват министри, кметове, посланици, голяма делегация от Китай и представители на винения елит, като например сомелиерът на най-добрия ресторант в света.
320 сомелиери, членове на винаро-лозарски асоциации, търговци от специализирани магазини и големи вериги, и журналисти от 55 държави в света се очакват за събитието. Вината ще бъдат оценявани от международно жури, сред които и 40 българи.
Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn