Вицешампионска титла за Даниел Немски от КЛА „Оборище”-Панагюрище на десетобой

Даниел Немски от КЛА „Оборище”-Панагюрище с треньор Катя Кроснарова завоюва вицешампионска титла в Националния шампионат за многобой за момичета и момчета под 16 години, юноши и девойки под 20 години, провел се на 8-9 юни на централния стадион на Национална спортна академия.
10 юноши стартираха състезание в десет дисциплини в два дни на националния. В края на надпревара бяха останали шест атлети от 4 клуба, а новият шампион на България  в тежката дисциплина стана Камен Ценков (Бургас 98). Бургазлията имаше сериозен съперник в лицето на панагюреца Даниел Немски, който му взе хвърлянията – гюле, диск и копие с убедителна разлика. Немски победи Ценков и на скок височина и 1500 м, но това не му стигна за победата. Камен набра над 600 точки в 6 дисциплини и тази постоянност му донесе титлата с 5322 срещу 5279 на Немски.

Поздравления заслужава и другия състезател на КЛА „Оборище”-Панагюрище – Георги Огорялков. При момичетата Мариела Стоилова се класира на престижното шесто място. Отлични стартове направиха Ралица Караколева и Николета Карабойчева при девойките /20г./, заели седмо и осмо места, както и момчетата – 16г.

Предстоят Националните шампионати за 18-годишните, където Иван Иванов ще защитава титлите си на 400 и 800 метра.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn