Водещ европейски рентгенолог ще консултира лекари от панагюрската болница

Проф. Наджи Кочер от Istanbul University, Cerrahpasa Medical School, Radiology Department ще бъде един от консултантите на Модерния високотехнологичен медицински комплекс в Панагюрище. Управителят на „Асарел Панагюрище Здраве“ д-р Борислав Ацев представи на 8 януари пред професора от Турция обновената многопрофилна болница за активно лечение „Събо Николов“.
Проф. Кочер е един от водещите европейски интервенционални рентгенолози, сподели доц. Николета Трайкова от мениджърския екип на панагюрското лечебно заведение. От своя страна проф. Кочер, каза пред специалисти хирурзи и кардиолози на „Събо Николов“, че е впечатлен от амбициозността на проекта и модерната апаратура, която е инсталирана.
Професионалната компетентност на проф. Кочер и многогодишната му практика го правят един от водещите специалисти в Турция в ендоваскуларната тепария при исхемични инсулти, аневризми и съдови малформации. Целта е да се изгради трайно сътрудничество между проф. Кочер и МБАЛ „Събо Николов“, което включва:
-обучението на лекари в ендоваскуларни техники;
-създаване на възможност за интерактивни медицински консултации.
Проф. Кочер е член на Световната федерация по интервенционална неврорадиология, Европейското дружество по неврорадиология, Европейското дружество по радиология CIRSE, турското общество по радиология и неврорадиология, бил е лектор в Германия, Франция, Дания, Чехия, Италия, Испания, Словакия, Полша, Сърбия, САЩ, Египет, Китай, Япония, Гърция, Украйна, Аржентина.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn