Водна щафета в СОУ”Нешо Бончев”

Като истински еколози и любители на красивата и чиста природа представителите на Младежкия воден парламент в СОУ”Нешо Бончев” организираха няколко инициативи , с които да покажат своята съпричастност и ангажираност към проблема за чистата вода в световен мащаб. Най-атрактивна беше водната щафета, провела се в двора на училището, в която взеха участие три отбора , съставени от ученици от 5-ти до 10-ти клас. Идеята на състезанието бе да покажат както добри физически умения, така и умения за пестене на вода. За пренесената и разлята вода, и за бързината на състезателите следеше специално жури в състав: Марин Кушлов, учител по география и история, заклет природолюбител, Ангел Парпулов, учител по физическо възпитание и спорт и членовете на Младежкия воден парламент лекоатлетът Даниел Немски от 9 „в”  клас  и Саркис Андонян от 9 „б” клас, природолюбител и еколог по душа.

DSC08332

Участниците в щафетата получиха награди, за победителя имаше вкусна торта.”Не бива да забравяме, че водата не е даденост , която е безкрайна, трябва да я пестим”, подчертаха бончевци. Ето защо събраната в кофите вода не беше изхвърлена в реката или канализационната мрежа, а с нея бяха поляти  тревните площи в училището.

Останалите инициативи по повод Световния ден на водата , реализирани в СОУ”Нешо Бончев” включваха изложба с рисунки, фотографии и макети, изработени от учениците в училището под мотото „Чиста вода – здраве за всички”. Най-активният клас или група ще бъдат наградени. Всеки клас написа по две свои послания, отразяващи какво представлява за хората водата, които бяха закачени на Дървото на посланията в училищния двор.Някои от тях бяха включени в мултимедийната презентация, която течеше през целия ден пред дирекцията.За да акцентират върху значението на водата, на 22 март  учителите по природни науки проведоха „Петминутка на водата” с въздействаща презентация в часовете си.

DSC08320 DSC08338 DSC08344

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn