Водоснабдителното дружество в Панагюрище: специализираната каналопочистваща машина не може да извършва почистване на канализационните отклонения при минусови температури

Призовават за отговорно отношение и пазене от запушване на канализацията

„ВиК – П” ЕООД гр.Панагюрище уведомява своите абонати, че с настъпването на зимните месеци специализираната каналопочистваща машина не може да извършва почистване на канализационните отклонения при минусови температури. Това се дължи на замръзване на водата, която се използва за почистване на отклоненията. Необходимо е да има продължително затопляне от около +5 градуса по Целзий, за да може да се извърши почистване на канализацията.
Във връзка с повишеното използване на предпазни маски, мокри кърпички и други дезинфектанти се наблюдава изхвърляне на тези средства в канализацията, което води до запушването на канализационните отклонения. От „ВиК – П” ЕООД гр.Панагюрище призовават за по-отговорно отношение от абонатите и пазене от запушване на канализацията.
Почистването на канализационните отклонения се извършва след входиране на молба от собственика на имота или от законно избран домоуправител, който да отговаря за стопанисването и управлението  на етажната собственост. Молбите се подават във „ВиК-П“ ЕООД гр. Панагюрище.
„ВиК-П“ ЕООД гр. Панагюрище напомня на жителите на Община Панагюрище, че при повреди или виновно запушване на канализационните отклонения и колектори потребителят заплаща всички вреди, причинени на оператора, съгласно чл.25 ал.2 т.2 от Наредба №4 от 14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи.

От „ВиК – П” ЕООД призовават абонатите, които не са зазимили водомерите сия да го направят по подходящ начин.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn