ВПЕЧАТЛЯВАЩО ПРЕДСТАВЯНЕ И КУП ОТЛИЧИЯ ЗА ПФТС „ТАНГРА“ ОТ „ЕВРО ФОЛК 2015″“

Представителен фолклорен танцов състав „Тангра”, село Попинци стана абсолютен европейски шамппион на Европейския шампионат по фолклор „Евро фолк 2015”. Освен титлата „шампион”, „Тангра” стана лауреат на фестивала, получи златен медал, Златен орфей, както и препоръка за участие в световния шампионат. Моника Терзийска стана откритие на шампионата, а ръководителката на състава Мария Шангова беше удостоена с титлата „маестро”.
Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF в различни европейски градове.

titla
Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 50 кабелни и сателитни телевизии, както и по Световната интернет телевизия „EuroFolkTV“ на адрес tv.eurofolk.com .
Журито на Европейският шампионат по фолклор „Евро фолк 2015” използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WAFF.
Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Европейският шампионат по фолклор „Евро фолк 2015”, са валидни за класиране в Световната ранг листа /World ranking list of folklore/.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn