Връчиха наградата „Любородие” на Донка Кацарева

По време на тържественото честване на патронния празник на Основно училище „Двайсти април” и 50-годишния юбилей на школото, на 25 април в Театър Дом-паметник , кметът на община Панагюрище Никола Белишки връчи Общинската наградата за краеведческа дейност „Любородие” (плакет, диплом  и парична сума) на тазгодишния й носител – Донка Кацарева, за значимостта на нейния цялостен краеведски труд.

Градоначалникът и пожела много бъдещи творчески успехи и да работят заедно за Панагюрище, защото това е каузата, която си заслужава човек да жертва всичко.

Кацарева благодари за високото отличие и сподели:”Тази награда ми е много скъпа. Любородие е свидна българска дума, която обединява всички поколения заедно. Благодарна съм, че съм родена в този град, че живея и работя тук. Благодаря Панагюрище!

„Ние сме много щастливи, че точно в юбилейната за нас 2019 година носител на наградата „Любородие” сте точно вие, първият директор на ОУ„Двайсти април””, каза настоящият директор на училището Дида Карайлева.

Сред гостите на празника бяха председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, заместник кметът  Галина Матанова, президентите на „Ротари клуб” и „Лайънс клуб” – Панагюрище Нистор Хаинов и Лиляна Карацонева, представители на образователни институции от общината.

Събитието бе част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 143 години Априлска епопея и програмата за отбелязване на патронния празник на Основно училище „Двайсти април“.

 

Още снимки от събитието можете да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn