Връчиха наградите „Учител на годината“ за 2023 г. на тържествена церемония /видео/

Тържествената церемония за връчване на наградите „Учител на годината“ за 2023 година се състоя днес, 23 май в Ритуалната зала на Община Панагюрище по време на празничен прием, организиран от ръководството на Община Панагюрище, на който присъстваха директорите на образователните и културните институции, учители, председателите и секретарите на читалищата. Прозвуча химнът на българската просвета и култура – “Върви народе възродени”.

Поздрав отправи кметът на община Панагюрище Никола Белишки. Радвам се, че в навечерието на най-българския празник сме всички тук заедно, хората, които се грижат за духа, просветата и за умението да гледаме в бъдещето! Хората, които възпитават, учат децата ни, а и самите нас на това, откъде сме тръгнали, къде се намираме сега и накъде отиваме. Бих искал в днешния ден да благодаря на всички вас за усилията, които полагате това да се случва. Нека да си вярваме, да знаем, че сме народ с история, че можем, че знаем как и ще го направим!“, каза градоначалникът.

Съобщени бяха имената на всички учители, номинирани за престижната награда, след което кметът Белишки връчи отличията на тазгодишните носители на приза, утвърдени с Решение № 588 на Общински съвет- Панагюрище от 18.05.2023 година.

В категория „Предучилищно образование“ на Неделка Иванова Тютюнджиева – старши учител в ДГ „Райна Княгиня“, гр. Панагюрище.

В категория „Начален етап на основна образователна степен“ наградата получи Величка Илиева Палашева – старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“, гр. Панагюрище.

В категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата „Учител на годината“ бе определена Петя Цвяткова Караджова – старши учител в ОУ „Двайсти април“, гр. Панагюрище .

В категория Средно образование“ призът получи Нина Димитрова Батева – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, гр. Панагюрище.

 

Всички вдигнаха празнична наздравица.

Празничната атмосфера в залата се допълваше от прекрасните изпълнения на трио „Интро“.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център Оборище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn