Връчиха наградите „Учител на годината“ за 2022 г. на тържествена церемония

Тържествената церемония за връчване на наградите  „Учител на годината“ за 2022 година се състоя днес, 23 май в Ритуалната зала на Община Панагюрище по време на Празничен прием, организиран от ръководството на Община Панагюрище, на който присъстваха директорите на образователните и културните институции, учители, председателите и секретарите на читалищата и църковни лица.

Председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов прочете решението на местния парламент от 19 май, с което бяха утвърдени носителите на тазгодишните награди  „Учител на годината”, „За принос към бъдещето на Панагюрище“ и „За принос за културното развитие на община Панагюрище”. След това г-н Калоянов връчи почетните отличия на следните учители:

В категория „Предучилищно образование“ на Екатерина Тодорова Влайкова – старши учител в ДГ „Райна Княгиня“, гр. Панагюрище.

В категория „Начален етап на основна образователна степен“ наградата получи Диляна Стоянова Караиванова-Мазнева – старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“, гр. Панагюрище.

В категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата „Учител на годината“  бе определен Нистор Делчов Хаинов – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, гр. Панагюрище.

В категория Средно образование“ призът получи Магдалена Стойчева Гоешкова – старши учител в Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, гр. Панагюрище.

Поздрав отправи кметът на община Панагюрище Никола Белишки. „Благодарим на всички вас за усилията, които полагате да съхранявате българското, да го предавате на децата ни, да градите истински човеци, за да могат те да са свободни да говорят това, което мислят, защото само тогава можем да вървим напред, и само така се отстоява българщината“, каза градоначалникът.

Всички вдигнаха празнична наздравица.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn